Nu blir statistiken om transporter mer interaktiv

Statistik och analys Foto Mostphotos

Vi vill att vår statistik ska vara tillgänglig och användbar. Trafikanalys testar just nu ett nytt sätt att presentera statistik inom transportområdet. Det bygger på ett större mått av interaktivitet och valfrihet för statistikanvändaren och vi tar gärna emot dina synpunkter på det nya formatet.

Trafikanalys driver sedan en tid tillbaka ett spännande utvecklingsarbete för att förbättra hur vi presenterar statistiken inom transportområdet. Ett nytt interaktivt format på vår webbplats presenterar nu den senaste Resvaneundersökningen (RVU).

Gå gärna in och titta på det nya formatet av RVU som finns publicerad på webben här i form av en interaktiv rapport och ett interaktivt tabellverk.

Interaktiv rapport

Resvaneundersökningen 2023

» Till rapporten

Interaktivt tabellverk

Resvaneundersökningen 2023

» Till tabellverket

Vi tar tacksamt emot synpunkter för att kunna förbättra presentationen ytterligare. Dela dina synpunkter genom att svara på några korta frågor, antingen direkt på sidan för Resvaneundersökningen, eller genom länken nedan.

Enkät om den nya statistikpresentationen

» Svara på några korta frågor här

Ambitionen är att fler av våra statistikprodukter stegvis ska lämna de mer statiska publiceringarna i PDF- och Excel-filer. I utvecklingsarbetet ingår också att se över andra delar av statistikpresentationen. Statistikportalen har också nyligen fått ett delvis nytt utseende med nya funktioner som ska underlätta användningen. Till exempel finns färdigdesignade tabeller som komplement till möjligheten att göra egna urval.